DESPRE NOI

Misiunea asumată de KOptic este de a promova ochelari ca şi accesoriu definitoriu la o ţinută fashion şi de a participa activ la dezvoltarea segmentului de ochelari din gama luxury al pieţei de optică din România.

KOptic este ditribuitorul oficial al Kering Eyewear S.p.A, în Romania.

În 2014 Kering a luat decizia de inființa Kering Eyewear și cu ocazia acesta de a-și internaliza toate serviciile, astfel încât clienții noștrii să poată beneficia de:

 • calitatea superioara a materialelor folosite ( acetat Mazzucchelli și titan japonez)
 • Produse în ateliere italiene de profil cu cea mai mare atentie și devotament
 • Un lanț de distribuție, profesional, promt și eficient
 • Un sistem de marketing revolutionar.

Prezentarea colecţiilor de ochelari este acum aliniată cu calendarul de modă, creând astfel sinergii perfecte în strategia de comunicare și marketing. Respectând ADN-ul fiecarui brand, ochelarii devin un accesoriu definitoriu.

Astazi Kering este detinatorul urmatoarelor branduri de ochelari:

 1. Gucci:

  Inființată în Florenta în 1921, Gucci este una dintre cele mai importante case de moda de lux din lume. În 2015 Gucci a deschis un nou capitol în istoria sa, sub îndrumarea creativă a lui Alessandro Michele, directorul de creație responsabil de colecțiile și imaginea brandului în lume, cel care în prezentarea Toamna/Iarna 2015-16 a trasat noua directie creativă Gucci pentru perioada ce urmează. Introducerea acestei noi viziuni contemporane întareste reputația Gucci de a fi unul dintre brandurile cele mai influente de moda de lux din lume. Eclectic, romantic și contemporan, Gucci redefineste luxul secolului 21.

 2. Bottega Veneta

  Discreție, calitate și maiestrie de neîntrecut – Bottega Veneta a stabilit un nou standard al luxului de la infiintarea sa în 1966 în regiunea italiană Veneto. Ancorați în tradițiile marilor maeștri meștesugari italieni, artizanii contemporani ai casei de moda insotesc procesul de creație cu o atentie extremă la detaliu, o înalta precizie și cu un perfecționism neobosit. În atelierul Bottega Veneta, mâinile, ochii și inimile maestrilor artizani transforma meștesugul prelucrării pielii într-o arta.

  Bottega Veneta a evoluat de la o casă de bunuri din piele la o casă de moda de lux ce oferă un stil de viată, extinzând gama de produse la modă, bijuterii, ochelari, mobilă și altele.

  Sub semnul atemporalului, elegantei și autenticitații, Bottega Veneta oferă ochelari de soare și rame de vedere pentru barbați și femei deopotrivă. Bottega Venneta a dezvoltat o țesătura specială din piele, cu un design autentic italian, denumită intreciatto, utilizată în toate colecțiile și care a devenit unul dintre cele mai renumite elemente de recunoaștere a brandului.

  Colecțiile de ochelari sunt produse manual în Italia și Japonia de catre maestrii mestesugari, pentru a garanta o calitate fara compromis și o frumusete de durata. Procesul de manufactură combină metodele traditionale - în centrul cărora se afla mainile experimentate ale artizanilor, cu tehnologiile moderne, rezultatul fiind un produs ce excelează în calitatea executiei și originalitatea detaliilor.


 3. Saint Laurent

  Infiintată în 1961, Yves Saint Laurent a fost prima casă de lux care a introdus conceptul de pret-a porter de lux, în colecția din 1966 numită Rive Gauche. Această schimbare a reprezentat primul pas important în modernizarea stilului și a revoluționat peisajul socio-cultural.

  Astăzi, colecțiile Saint Laurent includ îmbrăcăminte pentru femei și bărbați, încălțăminte, genți, piese mici din piele, bijuterii, eșarfe, cravate și ochelari de soare.

   

 4. Alexander McQueen, McQ

  Alexander McQueen este un brand de lux care explorează limitele modei, ale tehnicii și inovatiei. Cunoscut pentru creativitatea sa dezlantuită, Alexander McQueen a experimentat o tranziție plină de succes de la o renumita casă de modă - concept la un brand international de lux.

  Accesoriile Alexander McQueen includ ochelari de soare pentru femei și bărbați care incorporeaza elementele emblematice ale brandului, precum piercing-ul, țintele și craniile. Fiecare colecție este creată cu un respect deosebit pentru tradițiile marilor mestesugari, combinand calitatea execuției, viziunea creativă și finisarea impecabilă a manufacturii italiene.

  Linia contemporana McQ se adreseaza celor tineri și include atat haine, cat și accesorii sau ocelari.

 5. Stella McCartney
  Lansată în 2001 în parteneriat cu Kering, "Stella McCartney" este un brand de lux, care include îmbrăcăminte pret-a porter, accesorii, ochelari de soare, îmbrăcăminte pentru copii, lenjerie, parfumuri și îmbrăcăminte sport.
  Întrucât Stella McCartney este vegetariană, creațiile sale nu contin piele sau blană. Inovativă și actuală, colectia de ochelari aflată sub semnătura creatoarei denota puterea naturală a feminitatii, sustinută de designul modern al colectiei. Brandul este dedicat sustenabilitatii ecologice prin folosirea în procesul de fabricatie a bio acetatului special, obținut din materii prime naturale. 6. Boucheron

  Infiintat în 1858 în Paris de catre Frédéric Boucheron, casa Boucheron si-a castigat reputatia prin experienta acumulată în domeniul pietrelor pretioase și desăvârșirea în crearea de bijuterii ceasuri. în 1893, Boucheron a devenit primul bijutier ce a deschis un magazin în prestigioasa Piata Vendôme. Pentru mai mult de 157 de ani, Casa Boucheron s-a consacrat prin excelența în crearea de bijuterii de lux și ceasuri, creațiile Casei și stilul distinct subliniind feminitatea și oferind gratie, stralucire și putere.

  Transferand modernitatea și excelența în lumea opticii, Casa Boucheron a lansat o noua directie: a transformat ochelarii de soare și ramele optice în bijuterii de lux de o eleganța atemporală.

 7. Pomellato

  Sinonim cu creativitatea și culoarea pe scena internațională de bijuterii, Pomellato a fost înființată la Milano în 1967, datorită intuiției fondatorului său, Pino Rabolini, un pionier în introducerea filosofiei prêt-à-porter în lumea bijuteriilor. Identitatea puternică și distinctivă a brandului a permis Pomellato să câștige rapid teren pe piața italiană și, ulterior, în restul lumii.

  Creatiile Pomellato - unice în combinatia lor de pietre colorate, metode de taiere și montare a pietrelor pretioase - sunt imediat recognoscibile și au construit în timp un stil distinctiv și iconic.

  Combinația reușită de excelență, rădăcini artizanale și creativitate de vârf ce caracterizeaza colecțiile de bijuterii semnate de Pomellato se regasește și în colecția de ochelari de soare și rame optice. Colorate, unice și îndrăznețe, dezvoltate în paralel cu bijuteriile principale ale Pomellato, colecțiile de ochelari se încadrează în cele trei teme iconice ale casei - Nudo, Veleno și Victoria, surprinzand prin suprafețele lor texturate, prin transparente inconfundabile și forme sofisticate.

 8. Brioni

  Cea mai prestigioasă casă de vestimentatie masculina de lux din Italia, Brioni, a fost înființată în Roma în 1945 de doi vizionari italieni - croitorul Nazareno Fonticoli și antreprenorul Gaetano Savini. Toate produsele sunt fabricate în Italia și manufacturate meticulos de către maestrii experți din regiunea Abruzzo, care are o tradiție bogată în croitorie. Noul director de creație, Justin O'Shea, va continua să susțină moștenirea brandului, aceea de a imbraca barbatul de succes, influent și carismatic. Casa este recunoscută pentru abordarea personalizată iar colectiile sale cuprind toate categoriile de îmbrăcăminte și accesorii pentru bărbați, inclusiv pantofi, articole de piele, bijuterii, ochelari și parfumuri.

 9. Tomas Maier

  Înființat în 1997, brandul Tomas Maier echilibrează designul clasic și discret, cu calitatea europeană. Cunoscut inițial pentru frumoasele costume de baie create manual și tricotajele deosebite, brandul Tomas Maier a reusit prin parteneriatul cu Kering sa se dezvolte și sa ofere o gamă completă de produse ce definesc un stil de viață.

  Formele simple, materialele speciale folosite, culorile și designul, combinate cu manufactura italiană fac din ochelarii de soare și rame optice Tomas Maier alegerea fireasca pentru cunoscatori.

 10. Puma

  PUMA este una dintre cele mai importante branduri de echipament sportiv din lume, proiectând, dezvoltând, comercializând și promovand încălțăminte, îmbrăcăminte și accesorii. Cu o istorie de peste 65 de ani, PUMA creeaza produse rapide destinate celor mai rapizi sportivi de pe planetă. PUMA oferă produse de performanță și de inspirație sportivă în categorii precum fotbal, alergare și antrenament, golf și sporturi cu motor. De asemenea, se angajează în colaborări de succes cu branduri de renume cum ar fi Alexander McQueen și designeri urbani precum BWGH. Misiunea PUMA de a fi "cel mai rapid brand de echipament sportiv din lume" reflectă noua sa poziție de brand: Forever Faster.

  Multifuncțională și variată, colecția de ochelari de soare și rame optice Puma atinge un echilibru între performanța high-tech, atractivitatea urbană și stilul sport. Cele trei teme cheie - Performance, Active și Sportstyle - se caracterizează prin lejeritate, flexibilitate, culoare, confort, stabilitate și protecție.